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Sunday 23 October 2011

Autumn harvest - Mushroom picking in Sweden

We went to a mushroom picking yesterday in the forest and enjoyed the lovely autumn harvest at our dinner table. What a treat! Great thing was that our friends were great chefs and they cooked very tasty mushroom bruschetta as a starter. I am staying this week at friends' house near the beautiful lake in Sweden, only 40 mins away from the central Stockholm. It is amazing to have a nature so close to you. We picked lots of chanterelle (Cantharéllus tubæfórmis) and black trumpet (Crateréllus cornucopioídes), cleaned with a special mushroom brush then cooked some fresh ones for a dinner. Left of them are being dried for next 3 days, which will intensified the flavour a bit more. It is very common to do mushroom picking for Swedish people, there is a 24 hours mushroom hotline if you have mistakenly picked and eaten poisonous ones, the number is 08-331231.

今週1週間、美しい湖のほとりにあるスェーデンの友人宅にお邪魔しているのですが、到着早々昨日は森へキノコ狩りに行きました。ここがストックホルム中心地からわずか40分で来れる距離なんて信じられません。採れたてキノコはそのままディナーへ。とっても贅沢なことですね。ラッキーなことに友人達はプロのシェフ顔負けの料理の達人で、とても美味しいマッシュルームブルシェッタを作ってくれました。アンズタケと黒トランペット(日本語訳が違うかもしれませんが!)をたくさん採り、家に帰ってすぐに専用のブラシで汚れや虫を払い、フレッシュなものを少しディナー用に取り分けた後、残りはこれから3日間乾燥させます。そうすると長期間保存出来るだけでなく、アロマや味も強くなります。スェーデンの人にとってキノコ狩りはとても身近なもので、毒キノコを間違って採ったり食べたりしたときのために、キノコホットラインというものが24時間対応しています。番号は、08−331231だそうです。念のため。