Alfafa is a already famous healthy ingredient, but do you know why? They have been grown as forage for livestock for many centuries but recent years the popularity grown, and now it is possible to buy at supermarkets too. First of all, it is low calories (one cup has only 10 calories!) but notable health benefits must come from its phytoestrogen and saponin contents. Phytoestrogens are thought to balance oestrogen level, normalise cell growth, suppress cancerous activity, reduce inflammation and provide anti-oxidant activity - to list a few, while saponins are known to boost immune function.
It is definitley confirmed that alfalfa is one of the top lists in the shopping! Its anti-oxidant activity was also tested and being found that it is only surpassed by kale and Brussels sprouts (candidate were many of dark colour vegetables).
One thing to note is that alfalfa have been linked to ourbreaks of foodbourne illness such as Salmonella and E.coli. The reason for this was the raw material of seeds were contaminated by animals in the field. Alfafa sold as food products should be monitored carefully so I don't worry too much but if you buy seeds to grow your own, please check if the company has a good reputation or not.
アルファルファは既に健康食として有名ですが、なぜだか知っていますか。歴史的に見て家畜のエサとして育てられてきた歴史の長い食べ物ですが、近年になって高い栄養価値の為人気が出ましたね。今では英国のスーパーでも気軽に購入できます。体にいい栄養素がたくさん含まれているのに、低カロリー(1カップ分でも10カロリーです!)というところがまず素晴らしいですね。アルファルファの特徴はフィトエストロゲンとサポニンを含んでいることでしょう。フィトエストロゲンはエストロゲンのバランスを整え、細胞分割を普通化し、がん細胞の活動を抑え、炎症を抑え、また抗酸化パワーがあると言われています。これだけではなく、サポニンも免疫系をサポートすると言われています。いいことずくめですね。
アルファルファは野菜の中でもトップリストに入ります。抗酸化成分の力を比べたとき数ある緑黄色野菜の中でも、アルファルファよりも上にランクされたのはケールとブラッセルスプラウト(日本の野菜は研究結果に含まれていませんが)だったそうです。
但し、買い物の際に気をつけたいことがあります。アルファルファを売っている会社は大抵ヘルスフード関係なので、問題ないとは思いますが、念のため。アルファルファは原材料である種が汚染されているケースがあり、サルモネラや大腸菌への感染が懸念されます。しかし、食品として売っているものはきちんと管理されているはずですので、自分で栽培したいという方、種を買うときに信頼できる会社のものなのか気にしてみてください。