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Thursday, 1 September 2011

How much organic do you want?

Of course it is better to eat everything organic in terms of pesticides contents, nutritional values and tastes, but how much can we achieve that? I have extracted top 46 dirty foods from the book called The encyclopaedia of healing foods written by renowned authors Dr Murray and Dr Pizzorno. We cannot alwasy buy organic ingredients because of their availabilities or financial issues, but if you have this list in your bag, you can at least avoid the worst case.

The most contaminated vegetables & fruits when they are not sold as organic - in decending order

Peaches, strawberries, apples, spinach, nectarines, celery, pears, cherries, potatoes, sweet bell peppers, raspberries, grapes, carrots, green beans, hot peppers, oranges, apricots, cucumbers, tomatoes, collard greens, turnip greens, honeydrew melons, lettuce, kale, mushrooms, cantaloupe melon, sweet potatoes, grapefruit, winter squash, blueberries, watermelon, plums, tangerines, cabbage, papaya, kiwi, bananas, broccoli, onoins, asparagus, sweet peas, mango, cauliflower, pienapples, avocado, sweet corn.

もちろん有機の野菜や果物を食卓に並べるのが理想ですが、いつでもそう出来るわけではありません。有機のものが市場に出回っていないかもしれませんし、金銭的な事情もあるかもしれません。イギリスの調査では、何と子供が生まれてから有機食品を買う機会が減った家庭が増えているとの結果が出ています。普通は体を気遣ってそれらを買う機会が増えるのでは思いきや、金銭的な面が影響をもたらしているのがわかります。そんな時にもし店頭などで選択がある場合に正しく優先順位をつけられるように、農薬の量が多いとの検査結果のある野菜や果物を順に並べました。これで最悪の事態だけは避ける事が出来ます。The encyclopaedia of healing foodsという英語の本からの抜粋なので、聞きなれない野菜・果物も入っているかと思いますが、リストは上の英語表記の通りです。上から順に汚染が高いものです。