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Sunday, 18 September 2011

Kicking one of the habits - Sugar

Well, something to start. Let's tackle the most difficult one to deal with - sugar. If you particularly have a sweet tooth, you may have some sort of withdrawn syndrome. We can be addicted to sugar, but it can also be said that it will improve your health and skin complex dramatically with no sugar diet. This 'sugar', I mean, is simple carbohydrate which has high glyceamic load measurement - opposing to complex carbohydrate. As you know, carbohydrate is broken down into sugar that is used as a primary energy source in our body, circulated by the blood. So, of course, it is an essential nutrient but the important point is that we need to reduce the breakdown & release time of sugar from carbohydrate. Slower release with eating complex carbohydrate will give you a stable energy supply and won't upset your body with sudden blood sugar surge.We all know that unbalanced sugar level in the blood could cause diabetes, but is that all? Excess and rapid sugar release due to a consumption of too much simple carbohydrate could cause many problems...such as immune system supression, upsetting digestive system, worsening inflammation and causing sudden energy drop/ fatigue. Do you agree these would be root causes of many health and skin problems? Let's cut down your sweets and replace simple carbohydrate with complex ones today. Anything white and fluffy ones are suspicious for simple carbohydrate if you are not sure what to buy in the shop, and be aware that many prepared foods could contain lots of sugar that you wouldn't imagine adding to your dish. Also stay away from non-sugar products because they often contain E additives to add sweet flavour.

食改善するとしたらどこから始めましょうか。一番やっかいな、しかし体とお肌の為に一番有効だと言える減砂糖食から取り組んでみましょう。減塩食は良く聞きますが、減砂糖食にも注目するべきです。これは実は思ったよりも難しい試みかもしれません。特に甘党の人は少しでも甘いものを口にしないと耐えられなくなったり、いらいらするかもしれません。砂糖中毒と言っても言いすぎではないかもしれないほど、一度習慣にしてしまうと断ち切るのは難しいものです。私がここで言う’砂糖’というのは、単糖、二糖のほかに繊維質を多く含まない精製された炭水化物も含みます。ご存知のように炭水化物は体内でグリコーゲンという砂糖に分解され、これが細胞内でエネルギーの元となります。もちろん糖類は必要不可欠な栄養素なのですが、炭水化物から糖分へと分解されるスピードが鍵なのです。いわゆる砂糖として知られている単糖や二糖などのほかに、精製された炭水化物も繊維質が少ないため分解スピードが速く血糖値が早く上がります。このような状態が慢性的に続くと糖尿病の原因になり得るというのは周知の事実です。でもそれだけでしょうか?この急激な血糖値の上昇は体やお肌にも直接的に影響のあり得る、さまざまな状態を引き起こします。例えば、免疫系、消化器系に悪影響を与え、炎症を起こしやすくし、突然の活力低下や慢性疲労などです。今日から精製されたものから、精製されていない炭水化物へスイッチしてみましょう。店頭で迷ったら、軽くて白くてフワフワしているものは精製されている炭水化物の恐れがあると疑っていいでしょう。また、ノンシュガーという商品や調理済みの食事にも要注意です。砂糖の代わりの添加物や、自分で料理したら使わないほどの信じられない量の砂糖が入っているかもしれません。